Thursday, October 31, 2013

Double Stemcell....^_^


Assalamualaikum....nie produk terbaru yg saya nk perkenalkan...rasanya ramai jugak yg dah tahu pasal produk nie...so far saya dah consume selama 1 bulan (2 paket = 28 paket)...alhamdullilah mmg bg positive effect kpd saya....nie testimoni sendiri la...rmai kwn2 & famili yg perasan dgn perubahan kulit muka yg lebih 'glowing', kurang period pain, melawaskan proses penghadaman, kulit terasa lebih moist, dulu my thumb sgt susah kalo nk scan...skrg alhamdullilah senang je (baru2 nie renew passport...sekali scan je)...suka sgt, badan rasa lebih bertenaga....mula2 ambik mmg ada healing crisis sket (depends pada penerimaan badan setiap orang tak sama) ...but now saya berpuashati dan ingin kongsikan kpd semua yg mementingkan kesihatan for long-term....:)


Cara makan yang mudah tak perlu bancuh....hanya letak 
dibawah lidah...mudah dibawa ke mana-mana..:)


Testimoni sendiri....kiri gambar b4 ambik DSC dan kanan sgt berpuashati dgn DSC...alhamdullilah..:)


 • Harga (sekotak) - RM250 (14 paket)
 • Member - RM270 (2 kotak = 28 paket)
sbb tu la digalakkan jadi member....next order akan dpt lg murah...

Nak tahu lebih lagi...sila baca info di bawah nie...

APAKAH PHYTO SCIENCE DOUBLE STEMCELL™?
PHYTO SCIENCE DOUBLE stemcell™ merupakan kombinasi sel-sel tumbuhan daripada teknologi Swiss – PhytoCellTec™ MalusDomestica (sel stem Epal)dan PhytoCellTec™ Solar Vitis (sel stem anggur) diperkayakan dengan Acai Berry dan Blueberry untuk memelihara kulit anda dari dalam dan memberi hasil yang signifikan.

Double Stemcell ini akan mengaktifkan semula sel-sel pada seluruh tubuh agar sentiasa cergas dan bertenaga. Ia amat sesuai untuk diamalkan oleh lelaki dan juga perempuan zaman sekarang. 

Kelebihan Teknologi PhytoCellTec™
Satu teknologi inovatif  hasil kajian Mibelle Biochemistry menawarkan kelebihan yang seperti berikut:
 • Berkeupayaan menyemai  sel-sel tumbuhan daripada  bilangan yang jarang dan hampir pupus sementara juga mempelihara alam sekitar.
 • Adanya tersedia tumbuhan bahan mentah yang mencukupi,  bebas dari gangguan cuaca dan permintaan pasaran yang tinggi. 
 • Tumbuhan bahan mentah adalah bebas daripada pencemaran alam sekitar dan racun perosak.
 • Kepekatan yang berterusan daripada metabolit di dalam sel stem
PhytoCellTec™ MalusDomestica(Sel Stem Epal)
Uttwiller Spatlauber adalah nama sejenis epal dari Switzerland yang ditanam sejak kurun 18, ia sepsis yang berkeupayaan untuk menyembuhkan diri sendiri dan bertahan lebih lama jika banding dengan jenis-jenis yang lain. Pokok epal ini hamper pupus kerana buahnya yang masam dan kurang diminati. Satu pasukan saintis dari Mibelle Biochemistry telah membuktikan bahawa tahap kepekatan 0.1% daripada PhytoCellTec dapat memberi inspirasi kepada sel stem manusia. Epal ini berbeza dari yang di pasaran, ia mengandungi antioksidan yang tinggi, jika ia gugur dari pokok, sehingga 4 ke 6 bulan ia tidak akan kecut dan busuk. Pokoknya tercedera akan pulih dengan cepat. Antara celebrity yang telah menggunakan sel stem epal adalah seperti Michelle Obama, Jennifer Lopez dan Helen Mirren.

PhytoCellTec™ Solar Vitis (Sel Stem Anggur)
Sel stem ini hasil daripada Anggur Gamay Teinturier Freaux, sejenis anggur dari Daerah Burgundy,Perancis. Ia mengandungi kandungan antioksidan yang sangat berkesan dan merupakan penyingkir radikal bebas untuk perlindungan UV. Sel stem ini merangsangkan pembaruan yang berterusan dan memperbaiki kulit untuk mengekalkan kelembapan kulit menjadikannya lembut dab tegang. Aktiviti sel stem kulit adalah factor utama dalam memastikan tenaga dan kapasiti penjanaan semula kulit. Solar Vitis menlindungi dan mengekalkan aktiviti sel stem spidermis,walaupun dalam keadaan tertekan yang disebabkan oleh UV.

Berri Acai dianggap sebagai “beri kecantikan”dari Amazon. Acai ini padat dengan sebatian yang dapat membuat badan berasa dan kelihatan dengan  menakjubkan dari luar dan dalam badan. Ia padat dengan antosianin dan flavonoid yang membekalkan lebih banyak antioksidan berbanding dengan buah beri. Ia mempunyai 5 kali ganda tinggi antioksidan dibandingkan dengan ginko dan 33 kali dari wain merah. Bahkan ia bukan sekadar antioksidannya tetapi beri ini juga kaya dengan lemak omega,asid amino,mineral semulajadi serta vitamin A,B1 dan E.

Buah Berri Biru merupakan penjana antioksidan yang berkesan. Perubatan tradisional memberitahu kita bahawa Berri Birumempunyai sejarah yang lama dalam penggunaan dalam anti penuaan, kencing manis, keletihan mata, menentang kanser serviks/payudara, perlindungan sistem jantung ,peningkatan selera makan, peningkatan daya ingatan, menambah kesihatan saluran darah,mengelakan daripada jangkitan saluran air kencing dan juga pengurangan kolesterol dalam badan.

Keistimewaan Produk:
 • Eklusif penggunaan 2 jenis sel stem-Sel Stem Epal dan Sel Stem Anggur
 • Formula yang sempurna-memastikan produk berkesanan hingga maksima
 • Di import dari Switzerland-bahan mentah Sel Stem Epal dan Sel Stem Anggur
 • Kaedah Pengekstrakan (PhytoCellTec)-satu teknologi yang tinggi
 • Penganugerahan Innovasi 2008 di Eropah
Kebaikan Produk:
 • Melindungi kulit daripada terkena pancaran UV yang boleh merosakkan sel-sel kulit.
 • Membantu meningkatkan daya penyerapan kolegen.
 • Meningkatkan stamina fizikal dan peringkat tenaga.
 • Membantu membaiki  dan pertumbuhan sel-sel baru.
 • Membantu membaiki sistem imuniti.
 • Membantu mengurangkan kedut pada kulit muka.
 • Membantu menguatkan sendi dan tulang.
 • Mengurangkan risiko kanser.
 • Melambatkan penuaan.
 • Melaraskan pH dalam badan.
 • Antioksidan.

Tentang Mibelle Biochemistry?

Siapa Mibelle Biochemistry?
Mibelle Biochemistry,  sebuah kumpulan biokimia di Switzerland, mereka telah ekstrakkan sel stem tumbuhan daripada sejenis spesis epal yang hampir pupus di Switzerland iaitu (Uttwiler Spätlauber Apple) dan telah dicampurkan hasil sel stem ke dalam produk kosmetik untuk memastikan jangka hayat sel-sel kulit.

Apakah yang dimaksudkan PhytoCellTec™
Teknologi sel tumbuhan

Apa itu Teknologi PhytoCellTec™?
Moto Mibelle Biochemistry - "diilhamkan oleh alam semula jadi - direalisasikan oleh sains" - adalah prinsip panduan di sebalik pendekatan baru untuk menggabungkan alam semula jadi dan sains melalui teknik untuk mengekstrak bahan-bahan mentah dari tumbuh-tumbuhan.

Siapakah yang pertama kali mendapati bahawa sel stem tumbuhan boleh digunakan untuk menggiatkan sel stem kulit?
Mibelle Biochemistry scientists, led by Dr  Fred Zülli

Di manakah datang nya sel stem dalam PhytoCellTec™ Malus Domestica?
Bahan aktif  yang diekstrak daripada hanya 2 hingga 3 epal Spätlauber Uttwiler. Semua sel stem tumbuhan  PhytoCellTec™ Malus Domestica yang seterusnya akan dipupuk dari sel-sel asal.

Bagaimana sel stem berfungsi?
Sel stem adalah sel-sel khusus, sangat berharga yang hanya dalam jumlah yang kecil hampir pada setiap tisu, termasuk kulit. Hanya sel stem boleh membahagikan dengan lebih kursus pada hayat seseorang dan mewujudkan sel-sel kulit baru, berterusan memperbaharui epidermis. Semakin lanjut usia kita, tenaga dan bilangan sel stem kulit akan berkurangan, menyebabkan epidermis mengambil masa yang lama untuk memperbaharui dirinya dan terbentuk kedutan.

Apakah perbezaan antara sel stem embrio dan sel stem dewasa?
Sel stem embrionik adalah sel pluripotent yang diperoleh daripada jisim sel dalaman embrio peringkat awal. Mereka mempunyai potensi untuk berkembang menjadi apa-apa jenis sel dalam badan. Sel stem dewasa adalah bertanggungjawab untuk membekalkan sel-sel penggantian perlu di kalangan orang dewasa. Mereka telah dikenal pasti dalam lebih 20 organ-organ dan tisu. Tidak seperti sel stem embrionik, sel stem dewasa hanya boleh menjana sel-sel organ di mana mereka dijumpai. Mereka itu dirujuk sebagai multipotent.

Apa yang membuatkan bahan-bahan aktif  PhytoCellTec™ supaya inovatif?
Mereka telah jadikan ia kemungkinan dapat menggalakkan kecergasan sel stem pada kulit untuk kali pertama. Ekstrak yang diperolehi daripada sel stem tumbuhan menggunakan teknologi yang canggih di mana ia mempunyai faktor sel stem tertentu, dan membantu sel stem kulit mengekalkan sifat-sifat mereka. PhytoCellTec ™ bahan aktif telah ditunjukkan untuk mempunyai kesan positif ke atas pembentukan sel stem epidermis.

Apa yang membuatkan bahan-bahan aktif daripada sel stem tumbuhan lebih baik daripada ekstrak tumbuhan tradisional?
PhytoCellTec ™ bahan aktif yang diekstrak daripada pembentukansel stem tumbuhan tulen. Sel stem (tumbuhan dan manusia) mempunyai faktor epigenetik yang tertentu dan hanya komponen ini memberi sel-sel keupayaan untuk bertindak sebagai sel stem. Dalam ekstrak tumbuhan tradisional faktor-faktor ini hadir hanya setakat yang sangat terhad.

Sel tumbuhan berbanding dengan sel haiwan?
Dalam bahan-bahan aktif PhytoCellTec™  keseluruhan sel stem digunakan. Dengan menggunakan sel stem tumbuhan ia tidak menimbulkan hal keselamatan atau kebimbangan lain untuk manusia. Sel stem tumbuhan ditanam dalam keadaan tiada berkuman jadi tidak ada penyakit yang boleh dipindah dan tiada bahan yang diubahsuai secara genetik digunakan. Sebaliknya sel stem haiwan, yang akan menimbulkan risiko menyebar penyakit.

Adakah bahan-bahan aktif yang PhytoCellTec™  telah diuji ke atas haiwan?
Mibelle Biochemistry tidak pernah diuji PhytoCellTec™ bahan aktif pada haiwan sama ada semasa pembangunan atau pada aktiviti bukti . Bahan-bahan aktif yang diuji hanya pada sel kultur dan, dalam bentuk produk siap, pada subjek ujian. Ini ujian yang sangat spesifik telah dijalankan dalam kerjasama dengan institut ujian dermatologi terkenal.

Bagaimana kesan sel stem diuji dan apa ujian telah dijalankan?
Kesan bahan-bahan aktif  PhytoCellTec™ telah diuji pembentukan sel stem pada epidermis manusia. Ujian menunjukkan bahawa bahan-bahan aktif boleh mengekalkan kecekapan sel stem bagi'pembentukan koloni dengan jangkamasa yang lebih panjang walaupun sel-sel itu telah didesak melalui pendedahan kepada cahaya UV. Ujian pada epidermis 3D model menunjukkan bahawa walaupun umur sel stem kulit boleh membentuk epidermis lengkap apabila PhytoCellTec ™ Malus Domestica digunakan. Dalam erti kata lain, sel stem usia yang tua dirawat dengan PhytoCellTec ™ Malus Domestica paparan aktiviti serupa untuk sel stem muda. Kesan-kesan positif juga telah disahkan dalam ujian pada subjek . (lihat ujian di bawah bahan aktif PhytoCellTec ™ Malus Domestica)

Apakah kesan-kesan yang dapat dilihat pada permohonan berikut kulit?
Lihat keputusan ujian berikutan permohonan pada kulit; bahan aktif PhytoCellTec ™ Malus Domestica dan PhytoCellTec ™ Alp Rose.

Adakah umur yang ideal? Bermula pada umur berapakah produk ini boleh digunakan?
Sebagai PhytoCellTec ™ bahan aktif mempunyai sangat baik, kesan perlindungan yang menghalang penuaan kulit, produk ini boleh disyorkan untuk kulit yang lebih muda walaupun yang matang.

Adakah pengeluaran PhytoCellTec™ bahan aktif  mampan?
Selalunya, tumbuh-tumbuhan yang hampir pupus diklasifikasikan sebagai spesis terancam dan dilindungi, ia mengandungi bahan-bahan yang sangat berharga tetapi jarang digunakan dalam kosmetik. Terima kasih kepada teknologi inovatif PhytoCellTec™, ia kini mungkin ada menggunakan tumbuh-tumbuhan ini untuk kosmetik. Hanya jumlah yang sangat kecil bahan tumbuhan diperlukan untuk menghasilkan yang mencukupi, berkualiti tinggi bahan-bahan aktif  PhytoCellTec ™ adalah satu teknologi yang sangat mampan.

Mengapa sel stem tumbuhan menjadi trend terkini dalam penyelidikan kosmetik?
Penyelidikan Kosmetik sentiasa mencari  bahan-bahan aktif yang baru bagi kecergasan kulit dan keupayaan untuk tumbuh semula adalah faktor utama bagi kulit kental, licin, dan penampilan muda. Dan sel-sel stem tumbuhan mempunyai potensi besar untuk memelihara  kecergasan dan kemudaan kulit manusia seberapa lama yang boleh (contoh: Uttwiler Spätlauber epal dan anggur Burgundy Gamay Teinturier Fréaux).
Sejauh manakah bahan-bahan baru PhytoCellTec™ aktif boleh dipanggil semula jadi?
Semua bahan aktif  PhytoCellTec™ berdasarkan sel stem tumbuhan dan 100% semulajadi. Selain itu, proses pengeluaran bahan mentah adalah sangat mampan dan mengekalkan sumber semula jadi. Kami hanya memerlukan sampel kecil tumbuhan, seperti serpihan kecil untuk mengekstrak sel stem tumbuhan. Keseluruhan pengeluaran kemudian berdasarkan sel-sel tumbuhan. Bahan-bahan aktif adalah serasi dengan kebimbangan pelanggan tentang alam sekitar, yang juga menjadikan penarikan kepada mereka, iaitu syarikat yang mempunyai nilai mengawal bahan mentah asli.

Selebriti siapa menggunakan bahan aktif  Mibelle daripada sel stem epal?
Michelle Obama, Gwyneth Paltrow, Jennifer Lopez dan Helen Mirren menggunakan produk dengan bahan-bahan aktif  PhytoCellTec™ kami.

Bolehkah saya membeli Double Stemcell™ di farmasi di kawasan saya?
Produk kami boleh dibeli secara on line di laman web (www.iphytoscience.com) kami atau hanya melalui rangkaian ahli-ahli kami di seluruh Malaysia.

Bolehkah Double Stemcell™ akan digunakan pada kanak-kanak?
Ya, boleh digunakan pada kanak-kanak, di bawah pengawasan orang dewasa. Produk ini adalah selamat dan Tidak Bertoksik.

Adakah ia selamat untuk dimakan Stemcell Double™?
Double Stemcell telah berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan ia telah melalui Institut Piawaian dan Penyelidikan Perindustrian Malaysia (SIRIM) dan SGS  Singapura Makmal Ujian Standard. Produk ini disahkan selamat dan asas tumbuhan 100% .

Bolehkah Double Stemcell™ menyembuhkan mana-mana penyakit kronik seperti apa yang  dituntut oleh pengguna melalui testimoni?
Menurut nasihat profesional daripada kumpulan doktor, Double Stemcell sebenarnya adalah apabila kita makan dan tuangkan di bawah lidah, sel stem akan pergi melalui saraf kita pergi ke otak dan memberikan isyarat di mana mereka perlu untuk membaiki dan pertumbuhan semula sel-sel mengelilingi luka dan bahagian penyakit, mengawal tahap pH dalam badan, apabila selepas sistem imuniti badan meningkat perlahan-lahan penyakit akan mendapat penyembuhan.

Produk ini mujarab dan ramai pengguna ingin mengambil secara konsisten dan percuma? 
Bagi pengguna yang berminat untuk mengambil Stemcell Double, mereka sebenarnya boleh mendaftar sebagai ahli untuk menikmati harga ahli dan dengan cadangan pemasaran disediakan, mereka juga boleh mendapatkan secara percuma  melalui menebus dengan RP dan juga mendapatkan pendapatan tambahan.

Dos Apa yang perlu saya ambil untuk mendapatkan hasil yang terbaik?
Setiap orang mungkin berbeza keupayaan penyerapan mereka untukmendapatkan  keputusan yang sewajarnya, melalui ujian dengan pelanggan kami, kami telah memastikan produk ini boleh diambil kedua-duanya pada setiap hari 2 bungkus siang dan malam atau dos  yang tinggi ikut keperluan yang  sepatutnya, supaya  boleh dapat kesannya  dalam jangka pendek. Double stemcell™ lebih sesuai diambil sebelum makan sarapan dan sebelum tidur.

Adakah Double stemcell™ mempunyai sebarang kesan sampingan?
Produk kami, jika diambil pada dos yang disyorkan kesannya sangat baik dan tiada apap-apa kesan sampingan. Walau bagaimanapun, seseorang mungkin mengalami rasa sedikit peningkatan haba badan metabolik (thermogenesis) selepas mengambil Double stemcell™, keadaan ini  kami syorkan untuk supaya meningkatkan pengambilan air. Dalam pengalaman kami setiap individu bertindak balas sedikit berbeza, jadi dos produk yang bekerja untuk anda mungkin berbeza dengan yang lain. Dos yang tinggi boleh memberi kesan yang lebih dramatik dalam tempoh masa yang pendek sekitar 1-2 hari, manakala dos yang lebih rendah mungkin mengambil masa 1 minggu atau lebih untuk melihat kesan. 

Bolehkah Double stemcell™  diambil oleh orang-orang tua yang uzur dan berpenyakit?
Ya,  ia adalah perkara biasa bagi orang-orang  tua yang uzur dan yang berpenyakit di Negara Maju mereka disediakan rawatan stemcell apabila mereka memerlukan tenaga dalam masa pemulihan. Kajian saintifik yang kini sedang dijalankan pada orang-orang yang tua dan yang berpenyakit memakan Double stemcell ™dan keputusan adalah sangat  menggalakkan,ia telah menolong  pertingkatkan antibodi dan tenaga. Double stemcell ™juga sesuai di kalangan wanita hampir menopaus kerana ia membantu mengekalkan pengeluaran progesteron dari ovari dan kelenjar adrenal. Double stemcell™ juga bantu meningkatkan stamina dalam kedua-dua lelaki dan wanita pada had fisiologi normal dan oleh itu ia semakin dilihat sebagai tambahan prestasi yang selamat dan semula jadi bagi ahli sukan. Maklumat terkini  bahawa saintis sukan telah menemui  stemcell manfaat dalam atlet mereka sebagai peningkatan stamina adalah dalam had semulajadi. 

Yang memerlukan Double stemcell™?
Orang-orang yang mementingkan kesihatan, badannya lemah dan berpenyakit, sayang kepada keluarga mereka, yang ingin menikmati kehidupan mereka dengan sempurna dan sentiasa sibuk dengan banyak penglibatan dan kerja, mereka inilah kumpulan orang-orang yang perlu untuk mengambil Double stemcell™ secara berterusan.

Bolehkah Double stemcell™  diambil oleh pesakit kencing manis?
Menurut bilangan doktor panel yang juga  sebagai ahli kami dalam rangkaian, Double stemcell™ bukan ubat, ia tidak boleh menggantikan ubat yang diberi oleh doktor yang anda ambil sekarang. Tetapi kita mempunyai bilangan pengguna diabetes yang selepas makan Double stemcell™ tahap gula darah mereka mengurangkan, beberapa penurunan walaupun ada yang hingga ke normal. mereka berkata ini boleh disebabkan oleh kemungkinan antioksidan pada produk tersebut.

To order call/sms 017-6958136 (Badariah's)
e-mail : bardlove79@gmail.com

No comments:

Post a Comment